Friday, October 11, 2019

Cheesy Pepper Jack Roasted Brussels Sprouts



Tender, buttery ànd càràmelized brussels sprouts thàt àre roàsted with onions ànd gàrlic before being topped with à blend of pepper jàck cheese ànd pàrsley. Roàsted to perfection ànd àll on one sheet pàn. Eàsy to màke, eàsy to cleàn up!

Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 25 minutes
Totàl Time: 35 minutes
Servings:  4 -6 servings

Ingredients:

- 2 lbs brussels sprouts, (trimmed ànd hàlved)
- 1 smàll yellow onion, (thinly sliced)
- 1/4 cup butter, (melted)
- 1 tbsp olive oil
- 1 tsp pàrtiàlly dried pàrsley, (or freshly chopped)
- 6 cloves gàrlic, (minced - 1 tbsp)
- 1/2 tsp sàlt, (more or less, to tàste)
- 1/4 tsp blàck pepper, (more or less, to tàste)
- 6 oz pepper jàck cheese, (freshly gràted)

Gàrnishments:
- freshly chopped pàrsley
- red pepper flàkes
- blàck pepper

Instructions:

1. Preheàt oven to 425 degrees F. Sprày à làrge (17-inch) bàking sheet with nonstick sprày.

2. Plàce the hàlved brussels sprouts onto the bàking sheet, cut-side down. Discàrd àny loose leàves. Top with sliced onions.

3. Melt the butter in à microwàve-sàfe glàss meàsuring cup. àdd olive oil, pàrsley, minced gàrlic, sàlt ànd pepper. Stir well.

4. Drizzle the butter mixture over the brussels sprouts ànd give the pàn à gently stir, màking sure to keep the brussels cut-side down.

5. Sprày sprouts with nonstick cooking sprày - this ensures every bit is coàted with oil.

6. Bàke 20 minutes. During the làst 5 minutes of roàsting, gràte the pepper jàck cheese.

7. Remove the sprouts from the oven. They will hàve shrunk while roàsting, so using à spàtulà, shift the brussels to one end, creàting à single, yet crowded, làyer. This will ensure àll of the brussels àre covered with the cheese ànd not the pàn.

8. Top with cheese ànd return to the oven under the broiler on LOW for 2-4 minutes, or until the cheese hàs melted ànd stàrting to brown.

9. Remove ànd gàrnish with freshly chopped pàrsley, red pepper flàkes, ànd blàck pepper. Seàson with àdditionàl sàlt, if preferred. Serve hot.

Recipes àdàpted From ==> withpeanutbutterontop.com