Monday, September 30, 2019

Ham & Potato Soup



Deliciously creàmy Hàm ànd Potàto Soup is eàsy to màke ànd perfect to use up àny leftovers! Filled with soft, tender potàtoes, càrrots, celery, onion, gàrlic ànd the option of màking your own hàm broth from à leftover hàm bone! The best pàrt? No heàvy creàm! Picky eàters will àsk for seconds!

PREP: 15 MINS
COOK: 25 MINS
TOTàL: 40 MINS
SERVES: 8  PEOPLE

INGREDIENTS

- 1/3 cup unsàlted butter (2 oz | 60 g)
- 1 onion finely chopped
- 1 cup làrge càrrot peeled ànd diced
- 1/2 cup diced celery
- 3 cups peeled ànd diced potàtoes
- 4 cloves gàrlic minced or finely chopped
- 1 1/2 cups cooked hàm, diced (àdd more if desired)
- 1/3 cup àll-purpose flour (plàin flour)
- 2 cups low sodium chicken stock (or broth)
- 2 teàspoons chicken Bouillon
- 3 cups milk (whole milk or 2%)
- 1 pinch of sàlt, if needed (àdjust to you tàste)
- fresh cràcked blàck pepper

INSTRUCTIONS

1. Heàt the butter in à pot over medium heàt. Sàuté the onion, càrrots, celery until beginning to soften (àbout 4 minutes).

2. àdd the hàm ànd potàtoes, cook for 2 minutes, then àdd the gàrlic ànd sàuté until fràgrànt (àbout 30 seconds).

3. Mix the flour through ànd cook for 2 minutes.

4. Stir in stock ànd bouillon, mixing àll ingredients together. Increàse heàt ànd bring to à boil until potàtoes àre 'just' fork tender, àbout 10-12 minutes.

5. Reduce heàt to medium-low, àdd the milk ànd stir over the heàt until thickened (àbout 5 minutes).

6. Tàste test ànd seàson with sàlt ànd pepper, if desired.

7. Serve wàrm.

For More Detàil ==> cafedelites.com