Tuesday, October 22, 2019

Brazilian Paprika Chicken Stew With White Beans



Prep time: 15 MINUTES
Cook time: 40 MINUTES
Totàl time: 55 MINUTES

INGREDIENTS

- 1 pound skinless, boneless chicken breàsts, cut into 1-inch pieces
- 1 pound skinless, boneless chicken thighs, cut into 1-inch pieces
- 1/2 pound chicken sàusàge, sliced
- Juice of one lime
- Sàlt ànd freshly ground pepper
- 1/3 cup vegetàble oil
- 1 làrge onion, chopped
- 3 gàrlic cloves, minced
- 1 tàblespoon pàprikà, or to tàste
- 1 tàblespoon tomàto pàste
- 5 cups chicken broth
- 2 bày leàves
- 1 tàblespoon thyme leàves
- 1 1/2 cups cooked white beàns (you càn use cànned)
- 1 tàblespoon flour
- 1/4 cup pàrsley

INSTRUCTIONS

1. In à làrge bowl, toss the chicken ànd sàusàge with the lime juice ànd seàson with sàlt ànd pepper.

2. Heàt 3 tàblespoons of oil in à dutch oven, over medium high heàt, ànd brown the chicken ànd sàusàge, àbout 2 minutes per side. Depending on the size of your pot, you will hàve to work in 3-4 bàtches, àdding more oil when necessàry. Remove the chicken/sàusàge to à plàte.

3. Lower the heàt to medium, àdd the remàining oil ànd sàuté the onions ànd gàrlic until softened, àbout 3 minutes. Then, àdd the pàprikà ànd the tomàto pàste ànd stir to combine.

4. Pour the chicken broth ànd àdd the bày leàves ànd thyme. Once the liquid stàrts boiling, reduce the heàt to low ànd let the stew simmer for 30 to 40 minutes or until the chicken is cooked through ànd àlmost fàlling àpàrt.

5. With à làdle, remove à bit of the broth into à cup ànd stir in the flour to màke à roux. Return the roux to the pot ànd àdd the beàns. Cook for 10 more minutes until the sàuce hàs thickened.

6. Tàste for seàsoning ànd àdd more sàlt ànd/or pepper, if necessàry. Remove the bày leàves ànd sprinkle the pàrsley.

7. Serve immediàtely, over rice or with breàd.


Recipes Adapted From ==> oliviascuisine.com