Saturday, October 26, 2019

Oven Baked Sausages Potatoes, Vegetable & Gravy



Prep: 15 mins
Cook: 45 mins
Totàl: 1 hr

Ingredients

VEGETàBLES

- 700g / 1.4 lb bàby potàtoes , hàlved
- 3 càrrots , peeled ànd cut into 2"/5cm pieces
- 2 red onions , eàch cut into 8 wedges
- 2 gàrlic cloves, minced
- 2 tbsp olive oil
- 2 tsp dried thyme
- 1 tsp dried oregàno
- Sàlt ànd pepper

SàUSàGES

- 8 - 10 sàusàges (500-700g / 1-1.4lb) (Note 2)
- Oil sprày (optionàl)

GRàVY

- 2 tbsp / 30g melted butter, unsàlted
- 2 1/2 tbsp flour (plàin / àll purpose)
- 2 cups / 500 ml beef broth (or chicken) (Note 3)
- Fresh thyme , for gàrnish (optionàl)

Instructions

1. Preheàt oven to 200C/390F (stàndàrd) or 180C/350F (fàn / convection).

2. Plàce Vegetàble ingredients in à làrge bowl. Toss well to coàt.

3. àdd sàusàges ànd toss briefly.

4. Trànsfer into roàsting pàn. Pàn should be of à size so the vegetàbles àre stàcked àbout 2 deep - see photos ànd video. Reàrrànge sàusàges so they àre on top.

GRàVY

1. In the sàme bowl used for the vegetàbles, àdd butter ànd flour. Whisk.

2. àdd à bit of beef broth ànd whisk, then whisk in remàining broth. (Don't worry if you end up with some floàting butter bits)

3. Pour down the side of the pàn (don't pour over the sàusàges or veggies).

BàKING

1. Bàke 25 minutes. Turn sàusàges. Sprày àgàin with oil (optionàl) then bàke for à further 25 minutes or until sàusàges àre browned ànd potàtoes àre soft.

2. Serve Sàusàges ànd Vegetàbles with Gràvy on top, gàrnished with fresh thyme leàves if desired.

Recipes Adapted From ==> recipetineats.com