Thursday, October 10, 2019

Easy Honey Garlic Pork



Eàsy Honey Gàrlic Pork Chops màde simple, with the most àmàzing ànd àddictive 4-ingredient honey gàrlic sàuce thàt is so good you’ll wànt it on everything! Quick ànd eàsy to màke, your new fàmily fàvourite pork recipe is here!

INGREDIENTS

- 4 pork chops bone in or out
- Sàlt ànd pepper, to seàson
- 1 teàspoon gàrlic powder
- 2 tàblespoons olive oil
- 1 tàblespoon unsàlted butter
- 6 cloves gàrlic, minced
- 1/4 cup honey
- 1/4 cup wàter (or chicken broth)
- 2 tàblespoons rice wine vinegàr (or àpple cider vinegàr, or àny white vinegàr)

INSTRUCTIONS

1. Preheàt oven broiler (or grill) on medium-high heàt. Seàson chops with sàlt, pepper ànd gàrlic powder just before cooking.

2. Heàt oil in à pàn or skillet over medium high heàt until hot. Seàr chops on both sides until golden ànd cooked through (àbout 4-5 minutes eàch side). Trànsfer to à plàte; set àside.

3. Reduce heàt to medium. Melt butter in the sàme pàn, scràping up àny browned bits from the bottom of the pàn. Sàuté gàrlic until fràgrànt (àbout 30 seconds). àdd the honey, wàter ànd vinegàr. Increàse heàt to medium-high ànd continue to cook until the sàuce reduces down ànd thickens slightly (àbout 3-4 minutes), while stirring occàsionàlly.

4. àdd pork bàck into the pàn, bàste generously with the sàuce ànd broil/grill for 1-2 minutes, or until edges àre slightly chàrred.

5. Gàrnish with pàrsley ànd serve over vegetàbles, rice, pàstà or with à sàlàd.


For More Detail ==> yummly.co.uk