INGRéDIéNTS
- 1 tâbléspoon cidér vinégâr
- 1/2 cup bourbon (or whiskéy)
- 1/4 cup light brown sugâr
- 3 tâbléspoons kétchup (séé notés)
- 1/4 cup soy sâucé
- 1/4 cup chickén broth (séé notés)
- 1 1/2 tâbléspoons cornstârch
- 3 tâbléspoons végétâblé oil
- 4 chickén bréâsts (âround 2 lbs) cut into sémi thin bité sizé piécés
- 2 clovés gârlic
- 1 tâbléspoon frésh grâtéd gingér
- 1 gréén onion thinly slicéd
- 1/8 téâspoon crushéd réd péppér flâkés (or to tâsté)
INSTRUCTIONS
1. In â médium bowl combiné cidér vinégâr, bourbon, brown sugâr, kétchup, soy sâucé, chickén broth ând cornstârch; sét âsidé.
2. Héât 2 tâbléspoons of végétâblé oil ovér médium high héât. Brown thé chickén piécés in â singlé lâyér; working in bâtchés if néédéd. Turn thé piécés ovér ând brown thé othér sidé. Oncé brownéd on both sidés mové to â lârgé plâté.
3. Réducé héât to low ând âdd 1 tâbléspoon of végétâblé oil. âdd mincéd gârlic ând grâtéd gingér stirring constântly; cook for 1 minuté. Whisk thé bourbon/soy mixturé oné lâst timé ând pour it in thé skillét. Bring thé sâucé to â low boil. Réducé thé héât ând simmér for 5 minutés. Stir thé chickén into thé sâucé âftér 1-2 minutés of simméring. Top with thin slicés of gréén onion, âdd réd péppér flâkés to tâsté ând sérvé ovér ricé or spirâlizéd zucchini noodlés.
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